Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach Modliszewice, ul. Piotrkowska 30, 26-200 Końskie

Innowacje


Zapraszamy do zapoznania się z działaniami
Sieci na rzecz innowacji w rowlnictwie i na obszarach wiejskich (SIR),

która działa w Świętokrzyskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach
i której zadaniem jest wspieranie wdrażania innowacyjnych rozwiązań na obszarach wiejskich.


 

Znaleziono wiadomości: 305.

  • II Szczyt Polskich Grup Operacyjnych zakończony s 2022-12-02

    II Szczyt Polskich Grup Operacyjnych zakończony sukcesem! Zapoznaj się z relacją i pobierz materiały!

    Ponad 100 przedstawicieli polskich Grup Operacyjnych EPI, w tym rolników, doradców, naukowców i przedsiębiorców, przez dwa dni wymieniało się doświadczeniami w realizacji projektów, które dotyczą opracowania i wdrożenia innowacyjnych rozwiązań w produkcji rolniczej, przetwórstwie czy dystrybucji produktów rolno-spożywczych. Dwa dni pełne aktywności takich tak prelekcje prezentujące osiągnięcia Grup Operacyjnych EPI, debata

    II Szczyt Polskich Grup Operacyjnych zakończony sukcesem! Zapoznaj się z relacją i pobierz materiały!
  • Nagrody w II edycji konkursu „Moje własne innow 2022-12-02

    Nagrody w II edycji konkursu „Moje własne innowacje” rozdane! Poznaj zwycięzców i ich innowacyjne rozwiązania!

    Po raz drugi w ramach swojej działalności Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział Warszawa, w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR), zorganizowało ogólnopolski konkurs „Moje własne innowacje” wspierający polskich innowatorów

    Nagrody w II edycji konkursu „Moje własne innowacje” rozdane! Poznaj zwycięzców i ich innowacyjne rozwiązania!
  • Promocja projektu pn. "SPERSONALIZOWANE SERY TWARO 2022-12-02

    Promocja projektu pn. "SPERSONALIZOWANE SERY TWAROGOWE" na VII Forum Wiedzy i Innowacji - relacja z wydarzenia

    W dniach 24 i 25 listopada br. w Warszawie odbyło się VII Forum Wiedzy i Innowacji zorganizowane przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu. Wydarzenie było objęte honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Henryka Kowalczyka

    Promocja projektu pn. "SPERSONALIZOWANE SERY TWAROGOWE" na VII Forum Wiedzy i Innowacji - relacja z wydarzenia
  • Za nami półfinał VII edycji Konkursu Kulinarneg 2022-11-30

    Za nami półfinał VII edycji Konkursu Kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich „Bitwa Regionów”

    27 października 2022 roku w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Ziemi Sandomierskiej w Sandomierzu odbył się półfinał VII edycji Konkursu Kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich „Bitwa Regionów”.

    Za nami półfinał VII edycji Konkursu Kulinarnego dla Kół Gospodyń Wiejskich „Bitwa Regionów”
  • [Wideo] Nowe smaki na Szlaku kulinarnym "Świętok 2022-11-24

    [Wideo] Nowe smaki na Szlaku kulinarnym "Świętokrzyska Kuźnia Smaków" w województwie świętokrzyskim

    Oferta szlaku kulinarnego "Świętokrzyska Kuźnia Smaków" w województwie świętokrzyskim wzbogaciła się o kolejne produkty lokalne i regionalne charakterystyczne dla naszego regionu.

    [Wideo] Nowe smaki na Szlaku kulinarnym "Świętokrzyska Kuźnia Smaków" w województwie świętokrzyskim
  • Listopadowe wydanie newslettera EIP-AGRI już dost 2022-11-18

    Listopadowe wydanie newslettera EIP-AGRI już dostępne! Zapraszamy do lektury!

    Zachęcamy do zapoznania się z listopadowym wydaniem biuletynu Europejskiej Sieci WPR z zakresu innowacji i transferu wiedzy / EIP-AGRI

    Listopadowe wydanie newslettera EIP-AGRI już dostępne! Zapraszamy do lektury!
  • Nowe limity sprzedaży żywności w ramach RHD 2022-11-18

    Nowe limity sprzedaży żywności w ramach RHD

    5 października 2022 r. weszło w życie rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 12 września 2022 r. w sprawie maksymalnej ilości żywności zbywanej w ramach rolniczego handlu detalicznego do zakładów prowadzących handel detaliczny z przeznaczeniem dla konsumenta finalnego oraz zakresu i sposobu jej dokumentowania.

    Nowe limity sprzedaży żywności w ramach RHD
  • Nowi członkowie szlaku kulinarnego Świętokrzysk 2022-11-17

    Nowi członkowie szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków

    Oferta szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków wzbogaciła się o kolejne produkty lokalne i regionalne charakterystyczne dla naszego województwa.  Dwudziestu siedmiu nowych członków szlaku kulinarnego otrzymało certyfikat marki podczas zorganizowanej 16 listopada 2022 r. w Strawczynku konferencji pn.: „Świętokrzyska Kuźnia Smaków - marka lokalna”.

    Nowi członkowie szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków
  • Listopadowy newsletter Flesz SIR już dostępny! 2022-11-08

    Listopadowy newsletter Flesz SIR już dostępny!

    Zachęcamy do zapoznania się z wrześniowym wydaniem newslettera Flesz SIR, zawierającym bieżące informacje z zakresu innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich, inspirujące inicjatywy i pomysły, nadchodzące wydarzenia oraz kwestie związane z finansowaniem opracowywanych i wdrażanych innowacyjnych rozwiązań.

    Listopadowy newsletter Flesz SIR już dostępny!
  • Nowy newsletter tematyczny EIP-AGRI - rolnictwo ek 2022-11-08

    Nowy newsletter tematyczny EIP-AGRI - rolnictwo ekologiczne

    Zachęcamy do zapoznania się z tematycznym biuletynem „Innovation, Knowledge Exchange / EIP - AGRI”, wydanym w ramach Europejskiej Sieci Wspólnej Polityki Rolnej (WPR). Bieżący numer poświęcony jest tematyce rolnictwa ekologicznego.

    Nowy newsletter tematyczny EIP-AGRI - rolnictwo ekologiczne
do góry