Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza producentów wyrobów regionalnych i tradycyjnych do udziału w XIX edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”, którego finał regionalny odbędzie się
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa świętokrzyskiego, spełniający kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 30 maja 2019 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej):
Produkty konkursowe powinny być wytwarzane tradycyjnymi metodami, przy użyciu lokalnych surowców, posiadać tradycyjny skład oraz tradycyjną nazwę (nie wymyśloną na potrzeby konkursu). W konkursie nie mogą brać udziału gotowe potrawy.
Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody rzeczowe ufundowane przez Marszałka Województwa Świętokrzyskiego oraz sponsorów.
Za nabór podmiotów do konkursu odpowiada:
Koordynacja:
Pełna informacja o konkursie dostępna również na stronie Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego www.produktyregionalne.pl
Format | Nazwa pliku | Data publikacji | Rozmiar | Pobierz |
---|---|---|---|---|
doc | Karta zgłoszenia produktu do konkursu NKD 2019 | 2019-04-17 | 54KB | pobierz plik: Karta zgłoszenia produktu do konkursu NKD 2019 |
doc | Regulamin konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” | 2019-05-07 | 127,5KB | pobierz plik: Regulamin konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” |
doc | Regulamin XIX edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy | 2019-05-07 | 262KB | pobierz plik: Regulamin XIX edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy |