Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach Modliszewice, ul. Piotrkowska 30, 26-200 Końskie

Strona główna/Aktualności/Zapraszamy na konferencję „Produkcja żywności w RHD - stosowanie nowych technologii produkcji, czynniki mające wpływ na jakość wyrobu i jego bezpieczeństwo"

Zapraszamy na konferencję „Produkcja żywności w RHD - stosowanie nowych technologii produkcji, czynniki mające wpływ na jakość wyrobu i jego bezpieczeństwo"

2024-11-08

Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza na konferencję „Produkcja żywności w RHD — stosowanie nowych technologii produkcji, czynniki mające wpływ na jakość wyrobu i jego bezpieczeństwo", która odbędzie się w trybie on-line 20 listopada 2024 r.

Celem konferencji jest przekazanie wiedzy dotyczącej produkcji żywności w ramach RHD, jej jakości i bezpieczeństwa, jak również możliwości zastosowania nowych technologii. Konferencję poprowadzą wykładowcy z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego — Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.

Zgłoszenia uczestnictwa należy dokonać do 19 listopada 2024 r. poprzez stronę internetową ŚODR — zakładka szkolenia.

 

Program wydarzenia

9.00 — 9.15 Otwarcie konferencji

  • Agnieszka Pietrzak — Dyrektor ŚODR Modliszewice
  • Jolanta Krupa — kierownik działu Rozwoju Obszarów Wiejskich

9.15 — 9.55 Parametry jakościowe stosowane w handlu ziarnem zbóż — dr Anna Szafrańska

9.55 — 10.35 Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności fermentowanej — dr Beata Bartodziejska

10.35 — 10.40 Przerwa

10.40 — 11.20 Pozyskiwanie olejów tłoczonych z różnych nasion oleistych na prasach ślimakowych w gospodarstwach rolnych — prof. Stanisław Ptasznik

Kontakt

Osoba do kontaktu:

  • Jolanta Krupa
    tel. 507 111 240 
    e-mail: jolanta.krupa@sodr.pl
udostępnij
do góry