Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza na konferencję „Produkcja żywności w RHD — stosowanie nowych technologii produkcji, czynniki mające wpływ na jakość wyrobu i jego bezpieczeństwo", która odbędzie się w trybie on-line 20 listopada 2024 r.
Celem konferencji jest przekazanie wiedzy dotyczącej produkcji żywności w ramach RHD, jej jakości i bezpieczeństwa, jak również możliwości zastosowania nowych technologii. Konferencję poprowadzą wykładowcy z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego — Państwowego Instytutu Badawczego w Warszawie.
Zgłoszenia uczestnictwa należy dokonać do 19 listopada 2024 r. poprzez stronę internetową ŚODR — zakładka szkolenia.
9.00 — 9.15 Otwarcie konferencji
9.15 — 9.55 Parametry jakościowe stosowane w handlu ziarnem zbóż — dr Anna Szafrańska
9.55 — 10.35 Bezpieczeństwo zdrowotne produkcji żywności fermentowanej — dr Beata Bartodziejska
10.35 — 10.40 Przerwa
10.40 — 11.20 Pozyskiwanie olejów tłoczonych z różnych nasion oleistych na prasach ślimakowych w gospodarstwach rolnych — prof. Stanisław Ptasznik
Osoba do kontaktu: