Kulinaria

Znaleziono wiadomości: 74.

  • Rozwój szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia 2022-06-28

    Rozwój szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków® - zapraszamy do udziału w szkoleniu i procesie certyfikacji

    Zapraszamy producentów wytwarzających tradycyjne produkty żywnościowe z województwa świętokrzyskiego do wzięcia udziału w szkoleniu oraz procesie certyfikacji nadania marki Świętokrzyska Kuźnia Smaków®. Nabór trwa do 5 lipca 2022 r.

    Rozwój szlaku kulinarnego Świętokrzyska Kuźnia Smaków® - zapraszamy do udziału w szkoleniu i procesie certyfikacji
  • Piknik "Poznaj dobrą żywność" już w najbliżs 2022-06-21

    Piknik "Poznaj dobrą żywność" już w najbliższą niedzielę w Warszawie

    Już w najbliższą niedzielę, 26 czerwca br. zapraszamy na Piknik Poznaj Dobrą Żywność na terenie warszawskiego Toru Wyścigów Konnych Służewiec. Podczas Pikniku prezentowana będzie polska żywność wysokiej jakości: produkty ze znakiem Poznaj Dobrą Żywność, Produkt polski, produkty regionalne i tradycyjne oraz ekologiczne.

    Piknik "Poznaj dobrą żywność" już w najbliższą niedzielę w Warszawie
  • Poznaliśmy świętokrzyskich laureatów konkursu 2022-06-15

    Poznaliśmy świętokrzyskich laureatów konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”

    W malowniczej scenerii Parku Etnograficznego w Tokarni odbył się w niedzielę, 12 czerwca 2022 r. finał wojewódzki XXI edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”. Wyłoniono najlepsze regionalne i tradycyjne produkty żywnościowe, które mają szansę stać się wizytówką województwa świętokrzyskiego. Do udziału w konkursie zgłoszono 35 produktów. W ich identyfikacji pomagały doradczynie z działu Rozwoju

    Poznaliśmy świętokrzyskich laureatów konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”
  • Konecka „Bitwa Regionów” w malowniczej scener 2022-06-14

    Konecka „Bitwa Regionów” w malowniczej scenerii

    W urokliwym miejscu - Zabytkowym Zakładzie Hutniczym w Maleńcu w powiecie koneckim odbył się 11 czerwca 2022 r. „Przegląd Kół Gospodyń Wiejskich”. Rozstrzygnięto także pierwszy etap konkursu „Bitwa Regionów”.

    Konecka „Bitwa Regionów” w malowniczej scenerii
  • Finał wojewódzki konkursu „Nasze Kulinarne Dzi 2022-06-09

    Finał wojewódzki konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” już w najbliższą niedzielę w Tokarni

    Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach jako jeden z organizatorów zaprasza już w najbliższą w niedzielę, 12 czerwca do Parku Etnograficznego w Tokarni, gdzie odbędzie się finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”.

    Finał wojewódzki konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” już w najbliższą niedzielę w Tokarni
  • Żyj zdrowo - spożywaj cuda z ula 2022-05-16

    Żyj zdrowo - spożywaj cuda z ula

    Pyszny, słodki, ale jaki jeszcze jest miód?

    Żyj zdrowo - spożywaj cuda z ula
  • Zapraszamy do udziału w XXI edycji konkursu „Na 2022-05-02

    Zapraszamy do udziału w XXI edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”

    Zapraszamy producentów żywności tradycyjnej do udziału w XXI edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa świętokrzyskiego.

    Zapraszamy do udziału w XXI edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”
  • Domowe syropy - przepis na zdrowie 2022-02-21

    Domowe syropy - przepis na zdrowie

    Dlaczego powinniśmy korzystać z tego, co daje nam matka natura? Odpowiedź jest banalnie prosta - w naturalnych składnikach tkwi największa moc i to właśnie one są najlepiej przyswajane przez nasz organizm. Najlepsze jest to, co najmniej przetworzone. Suplementy diety oraz leki, po które sięgamy to bardzo często sztuczne produkty.

    Domowe syropy - przepis na zdrowie
  • Na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć owocó 2021-12-20

    Na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć owoców

    Przed nami wyjątkowy dzień - Wigilia. W wigilijny wieczór bliscy spotykają się przy stołach, dzielą się opłatkiem, składają sobie życzenia i spożywają kolacje wigilijną. Na wieczerze wigilijną przygotowuje się tradycyjne potrawy, m.in. kompot z suszonych owoców. Jednak na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć również świeżych owoców - jabłek, gruszek, orzechów.

    Na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć owoców
  • Zapraszamy na Kiermasz Świąteczny wokół tężn 2021-12-16

    Zapraszamy na Kiermasz Świąteczny wokół tężni w Busku-Zdroju

    Zapraszamy na Kiermasz Świąteczny, który od 15 do 23 grudnia 2021 r. w godzinach od 13:00 do 18:00 odbędzie się na placu wokół tężni solankowej w Busku-Zdroju, przy ul. Waryńskiego. Zapraszamy do zapoznania się z programem wydarzenia.

    Zapraszamy na Kiermasz Świąteczny wokół tężni w Busku-Zdroju
do góry