Kulinaria

Znaleziono wiadomości: 104.

  • Sierpień - czas na domowe przetwory 2018-08-01

    Sierpień - czas na domowe przetwory

    Miesiące lipiec oraz sierpień to szczyt sezonu warzywno-owocowego. Warto więc skorzystać z obfitości dóbr, jakie dała natura i przygotować różne przetwory.

    Sierpień - czas na domowe przetwory
  • Jagody - pyszne i zdrowe 2018-07-12

    Jagody - pyszne i zdrowe

    Sezon jagodowy w pełni. Przypuszcza się, że w tym roku będzie wyjątkowo krótki bowiem susza w lasach powoduje, że jagód jest niewiele.

    Jagody - pyszne i zdrowe
  • O domowym piwowarstwie - czyli jak samemu uwarzyć 2018-06-15

    O domowym piwowarstwie - czyli jak samemu uwarzyć sobie dobre piwo.

    W tym artykule chciałbym podzielić się z Państwem moim hobby, jakim jest warzenie piwa w domu. Opiszę tutaj jak w łatwy i możliwie najtańszy sposób uwarzyć sobie piwo pszeniczne Hefeweizen.

    O domowym piwowarstwie - czyli jak samemu uwarzyć sobie dobre piwo.
  • Uwaga na glutaminian sodu! 2018-03-29

    Uwaga na glutaminian sodu!

    Glutaminian sodu (MSG) to sól sodowa kwasu glutaminowego - substancja pozyskiwana syntetycznie, występuje pod postacią białych kryształków lub proszku. Jest jednym z wielu dodatków dodawanych do żywności, klasyfikowany w grupie substancji wzmacniających smak i zapach.

    Uwaga na glutaminian sodu!
do góry