Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach zaprasza producentów wyrobów regionalnych i tradycyjnych do udziału w XVIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”, którego finał regionalny odbędzie się 10 czerwca 2018 roku w Parku Miejskim w Kielcach.
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa świętokrzyskiego, spełniający kryteria konkursowe. Warunkiem udziału jest przesłanie do dnia 21 maja 2018r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia na adres koordynatora wojewódzkiego konkursu tj.:
Konkurs odbędzie się w 4 kategoriach:
Do konkursu zapraszamy producentów wytwarzających produkty o wyjątkowej jakości, dobrej renomie i innych cechach, wynikających z tradycji regionu świętokrzyskiego. Produkty konkursowe powinny być wytwarzane tradycyjnymi metodami, przy użyciu lokalnych surowców, posiadać tradycyjny skład oraz tradycyjną nazwę (nie wymyśloną na potrzeby konkursu).
W konkursie nie mogą brać udziału gotowe potrawy.
Organizatorami konkursu na szczeblu regionalnym są:
Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody rzeczowe ufundowane przez Marszałka Województwa Świętokrzyskiego oraz sponsorów.
Koordynatorem regionalnym konkursu jest dział Rozwoju Obszarów Wiejskich ŚODR Modliszewice tel. 41 372 22 84 do 86, Teresa Wąsik, tel. 507 111 245.
Format | Nazwa pliku | Data publikacji | Rozmiar | Pobierz |
---|---|---|---|---|
docx | Karta zgłoszenia produktu 2018.docx | 2018-04-11 | 20,13KB | pobierz plik: Karta zgłoszenia produktu 2018.docx |
doc | Regulamin konkursu.doc | 2018-04-11 | 262KB | pobierz plik: Regulamin konkursu.doc |