Jedną z możliwości zwiększenia dochodów rolników, którzy prowadzą niewielkie, tradycyjne gospodarstwa rolne, jest sprzedaż wyprodukowanej żywności bezpośrednio konsumentowi. Działalność ta jest ważna również z perspektywy polskiej gospodarki - małe gospodarstwa rolne, często prowadzone rodzinnie, w dużej mierze przyczyniają się do zapewnienia bezpieczeństwa żywnościowego kraju. Rolnicy gwarantują Polakom dostęp do regionalnej żywności wysokiej jakości, a przy tym w przystępnej cenie. Wspieranie gospodarstw, które produkują żywność na małą skalę na polski rynek lokalny, jest jednym z priorytetów Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Jak rozpocząć produkcję i sprzedaż żywności z własnego gospodarstwa? Zapraszamy Państwa do zapoznania się z publikacją pt. "Żywność prosto z gospodarstwa - źródłem dochodu rolników" przygotowaną przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Bezpłatna broszura dostępna jest do pobrania poniżej. Zachęcamy do lektury!
Format | Nazwa pliku | Data publikacji | Rozmiar | Pobierz |
---|---|---|---|---|
Jak rozpocząć produkcję i sprzedaż żywności | 2020-10-09 | 7,18MB | pobierz plik: Jak rozpocząć produkcję i sprzedaż żywności |