16 grudnia 2020 r. Instytut Ogrodnictwa w Skierniewicach po raz kolejny zorganizował e-Konferencję Upowszechnieniowo-Wdrożeniową Nauka-Praktyce „Działania na rzecz poprawy konkurencyjności i innowacyjności sektora ogrodniczego z uwzględnieniem jakości i bezpieczeństwa żywności oraz ochrony środowiska naturalnego” - podsumowanie realizacji zadań w latach 2015-2020. E-konferencja odbyła się z podziałem na 5 obszarów
Podsumowanie badań pięcioletniego programu Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach8-9 grudnia 2020 r. w formie konferencji online odbyło się „V Forum Wiedzy i Innowacji”. Wydarzeniu temu towarzyszył konkurs „Najciekawsze innowacyjne rozwiązania dla poprawy konkurencyjności polskiego rolnictwa”, w którym projekt realizowany przez Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach znalazł się na podium.
Druga nagroda w kraju za innowacyjny projekt naszego OśrodkaW dniach 8-9 grudnia 2020 r. Centrum Doradztwa Rolniczego zorganizowało po raz kolejny „V Forum Wiedzy i Innowacji” pod hasłem „KONKURENCYJNOŚĆ POLSKIEGO ROLNICTWA”. Konferencja odbyła się z wykorzystaniem środków komunikacji elektronicznej i cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem uczestników. Głównym celem wydarzenia było stworzenie płaszczyzny do dyskusji oraz wymiany doświadczeń, wiedzy i informacji o
Relacja z "V Forum Wiedzy i Innowacji" czyli „święta innowacyjności i współpracy”Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach ma przyjemność zaprosić Państwa na trzecie spotkanie pn. "Lokalne Partnerstwo do spraw Wody w powiecie koneckim" w ramach operacji pn. "Nawiązywanie kontaktów między podmiotami zainteresowanymi utworzeniem Lokalnego Partnerstwa ds. Wody w powiecie koneckim" realizowanej przez Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach.
Lokalne Partnerstwo ds. Wody w powiecie koneckim - spotkanie trzecie już 17 grudnia„Profesjonalna produkcja ziemniaka” to publikacja opracowana przez dra Wojciecha Nowackiego z Zakładu Agronomii Ziemniaka, IHAR - PIB Oddział w Jadwisinie, na zlecenie Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich (SIR) - operacja pt. „Profesjonalna produkcja ziemniaka” - Plan operacyjny KSOW na lata 2020-2021.
Zapraszamy do zapoznania się z publikacją „Profesjonalna produkcja ziemniaka”Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Radomiu zaprasza na „V Forum Wiedzy i Innowacji” które odbędzie się 8 i 9 grudnia 2020 r. W związku z zagrożeniem epidemiologicznym tegoroczna odsłona wydarzenia będzie realizowane w formie webinarium.
Zapraszamy na V Forum Wiedzy i InnowacjiCentrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie Oddział w Poznaniu oraz Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu serdecznie zapraszają 26 listopada 2020 r. na konferencję w formie zdalnej DZIEŃ PRZEDSIĘBIORCY ROLNEGO pod hasłem: „Innowacyjne technologie w zarządzaniu gospodarstwem rolnym - Inteligentne Rolnictwo”.
Zapraszamy do udziału w bezpłatnej konferencji "Dzień Przedsiębiorcy Rolnego"W dniach 8-9 grudnia 2020 r. Centrum Doradztwa Rolniczego organizuje „V Forum Wiedzy i Innowacji”. W związku z zagrożeniem epidemiologicznym wydarzenie realizowane będzie z wykorzystaniem środków komunikacji elektronicznej. Głównym celem wydarzenia jest stworzenie płaszczyzny do dyskusji oraz wymiany doświadczeń, wiedzy i informacji o innowacyjnych rozwiązaniach w rolnictwie, a także promocja tych rozwiązań w praktyce. Forum
Zapraszamy do udziału w konkursie “Najciekawsze innowacyjne rozwiązania dla poprawy konkurencyjności polskiego rolnictwa” i „V Forum Wiedzy i Innowacji"Zapraszamy Państwa do obejrzenia drugiego, ostatnego filmu z cyklu "Świętokrzyski e-bazarek jako przykład realizacji strategii skracania łańcucha dostaw".
[WIDEO] Świętokrzyski e-bazarek jako przykład realizacji strategii skracania łańcucha dostaw (odc. 2)„Ekologiczna uprawa i przetwórstwo warzyw i owoców jako innowacja dla produkcji ogrodniczej gospodarstw regionu sandomierskiego” - to temat dwudniowego (15 - 16 października br.) seminarium i wyjazdu studyjnego zorganizowanego dla rolników i doradców z woj. świętokrzyskiego.
Innowacje w przetwórstwie warzyw i owoców - relacja z wyjazdu studyjnego