UWAGA: W związku z sytuacją epidemiologiczną na terenie kraju, tegoroczna, XX edycja konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa świętokrzyskiego, została odwołana. Więcej informacji tutaj
Zapraszamy producentów żywności tradycyjnej do udziału w XX edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” na najlepszy regionalny i tradycyjny produkt żywnościowy województwa świętokrzyskiego.
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych z województwa świętokrzyskiego, spełniający kryteria konkursowe.
Warunkiem udziału w konkursie jest przesłanie do 30 maja 2020 r. wypełnionej i podpisanej własnoręcznie karty zgłoszenia (do pobrania poniżej):
Do konkursu zapraszamy producentów wytwarzających produkty o wyjątkowej jakości, dobrej renomie i innych cechach, wynikających z tradycji regionu świętokrzyskiego. Produkty konkursowe powinny być wytwarzane metodami tradycyjnymi, przy użyciu lokalnych surowców, posiadać tradycyjny skład oraz tradycyjną nazwę (nie wymyśloną na potrzeby konkursu).
W konkursie nie mogą brać udziału gotowe potrawy. Oceny produktów dokona Komisja konkursowa.
Laureaci konkursu otrzymają cenne nagrody rzeczowe ufundowane przez Marszałka Województwa Świętokrzyskiego oraz sponsorów.
Koordynacja konkursu:
Format | Nazwa pliku | Data publikacji | Rozmiar | Pobierz |
---|---|---|---|---|
doc | Regulamin Konkursu NKD 2020 | 2020-03-10 | 260,5KB | pobierz plik: Regulamin Konkursu NKD 2020 |
doc | Karta zgłoszenia produktu - NKD 2020 | 2020-03-03 | 54KB | pobierz plik: Karta zgłoszenia produktu - NKD 2020 |