informacja organizatora
Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski wraz z partnerami zaprasza w dniach 4-5 września 2021 roku do Buska-Zdroju na warsztaty produkcji serów i kiszonek, które odbędą się w ramach wydarzenia „Polskie Kulinaria” Busko-Zdrój 2021.
Zapraszamy także do uczestniczenia w pokazach kulinarnych autorskiej kuchni polskiej, łączącej tradycje z nutą nowoczesności, z wykorzystaniem lokalnych i tradycyjnych produktów sezonowych w tym serów i kiszonek. Na koniec pokazów odbędzie się degustacja przygotowanych w trakcie ich trwania potraw.
Program:
Program:
Warsztaty przeznaczone są dla producentów rolnych z terenu województwa świętokrzyskiego bądź województw z nim graniczących, którzy szukają alternatywnych źródeł dochodów. Produkcja serów bądź kiszonek może takie potencjalne źródło stworzyć.
Udział w warsztatach jest bezpłatny. Jedynym dodatkowym kosztem może być jeśli Państwo tak zdecydujecie, zestaw startowy. W jego skład wchodzi: podpuszczka 100ml, pipeta, kultury bakterii do goudy i fety, 1x forma prostokątna, 2x forma wańczykówka 12, Mieszanka przypraw do serów 200 g. Koszt tego zestawu to 135 zł brutto.
Zgłoszenie powinno zawierać takie informacje jak:
Zgłaszam uczestnictwo w warsztacie produkcji serów lub kiszonek
Prosimy o przesłanie zgłoszenia na adres . Potwierdzenie uczestnictwa w warsztacie prześlemy na adres, z którego wysłano zgłoszenie.
Warsztaty, szkolenia i pokazy wraz z poczęstunkiem dofinansowane są z Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach operacji „Produkcja serów i kiszonek przykładem alternatywnych źródeł dochodów gospodarstw rolnych”
Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich:
Europa inwestująca w obszary wiejskie
Format | Nazwa pliku | Data publikacji | Rozmiar | Pobierz |
---|---|---|---|---|
Plakat wydarzenia „Polskie Kulinaria” Busko Zdrój 2021 | 2021-08-24 | 1,39MB | pobierz plik: Plakat wydarzenia „Polskie Kulinaria” Busko Zdrój 2021 |